Arama

EROL KİRESEPİ DÖRDÜNCÜSÜ DÜZENLENEN ORTAK PAYLAŞIM FORUMU’NA KATILDI

TİSK ile TİSK Mikrocerrahi Vakfı tarafından "Çalışma Hayatında Sürdürülebilirlik" ana temasıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve çalışma hayatının üçlü sacayağını oluşturan kamu, işçi ve işveren taraflarını bir araya getiren Ortak Paylaşım Forumu "OPF 2022", uluslararası kuruluşların da üst düzey katılımı ile 13 Ekim'de bu kez fiziksel etkinlik şeklinde gerçekleştirildi. Forum'un Uluslararası Örgütler Oturumu bölümünde konuşan IOE Onursal Başkanı Erol Kiresepi, ikiz dönüşüm olarak adlandırılan dijitalleşme ve yeşil dönüşüm süreçlerinin son yıllarda toplumları ve işletmeleri derinden etkilediğine dikkat çekerek ikiz dönüşümle birlikte işgücünün sürdürülebilirliğinin acilen değerlendirilmesi gereken bir konu olarak ön plana çıktığını söyledi. Konuşmasının sonunda salgın döneminin kadınları orantısız bir şekilde dezavantajlı durumda bıraktığını vurgulayarak, 2020'de erkek istihdamı %3,9 oranında azalırken kadın istihdamında %5 oranında bir düşüş yaşandığının altını çizen IOE Onursal Başkanı, sürdürülebilir bir işgücünün aynı zamanda kadın ve erkekler için eşit fırsatlar sağlamak anlamına geldiği söyledi.

Bu konuda işbirliğinin geliştirilmesini ve yerel aktörlerin güçlendirilmesi yoluyla farklı girişimlerin etkisini artırmayı hedefleyen B20 girişimi "Küresel Kadınları Güçlendirme Platformu"nun geliştirilmesinde bizzat yer aldığını ifade eden Erol Kiresepi, taraflara çağrıda bulundu ve "Küresel Kadınları Güçlendirme Platformu için tüm desteğinizi bekliyorum, birlikte bunu gerçekleştirebiliriz." diyerek konuşmasını tamamladı.


Sağlık Çalışanı Mısınız?

Sağlık çalışanları haricindeki kişilerin bu bölüme girmemeleri ve sitemizin diğer sayfalarına geri dönmeleri önerilmektedir. Bu bölüme girmek için lütfen bir sağlık çalışanı olduğunuzu onaylayınız.

Evet Hayır